Recept zoekresultatenRumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomaten
Delhaize logo
  • Rumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomaten
    A

Rumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Rumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels bloem
  • 120 g geitenkaas Sainte Maure in stronk
  • 4 eetlepels halfgedroogde tomaten in olie
  • 2 el mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 rumsteaks
  • 2 koffielepels verkruimelde tijm
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Reeds in je keuken
  • Bloem | Tarwe | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,59 €/kg
    €1,59
    S2019021500170320000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011090000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Verwarm de ovengrill voor. Meng in een plat bord de bloem, het zout, de peper, de tijm en 2 gehakte rozemarijntakjes.
    2. Smeer de steaks in met mosterd en wentel ze door het mengsel van bloem en kruiden.
    3. Verwarm de olie in een bakpan met dikke bodem. Schroei de rumsteaks dicht op hevig vuur gedurende 1 min. per kant. Neem ze van het vuur en leg 2 plakjes geitenkaas op elke steak.
    4. Laat ze enkele minuten goudbruin kleuren onder de ovengrill. Leg er de grofgehakte tomaten rondom, bestrooi met rozemarijn en dien meteen op. Serveer met in de schil gebakken aardappelen en een gemengde salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 656; energie (kCal): 157; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 0,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 19,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 380,72
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Rumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomaten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Reeds in je keuken
  • Bloem | Tarwe | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,59 €/kg
    €1,59
    S2019021500170320000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011090000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000