Roze pompelmoes met cocktailsaus en surimi
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 el cocktailsaus
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 4 blaadjes kropsla
- 2 roze pompelmoezen
- 12 middelgrote roze garnalen
- 200 g surimisnippers
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051500010950000
F2021022400077520000
F2020032400055490000
F2019052700038500000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Snij de pompelmoezen in 2 en hol ze uit. Neem ongeveer de helft van het vruchtvlees, verwijder alle velletjes, snij het vruchtvlees dan in kleine blokjes en laat ze uitlekken.
- Dep de binnenkant van de halve pompelmoezen droog en leg er een blaadje sla in.
- Meng de surimisnippers met de pompelmoesblokjes, de cocktailsaus, de yoghurt en de bieslook. Vul de halve pompelmoezen met deze bereiding. Zet ze in coupes.
- Versier elke pompelmoeshelft met 1/4 van de garnalen. Serveer goed koel.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 382; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 3,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 172,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051500010950000
F2021022400077520000
F2020032400055490000
F2019052700038500000
Laad nog 1 producten