Recept zoekresultatenRoze pompelmoes met cocktailsaus en surimi
Delhaize logo
  • Roze pompelmoes met cocktailsaus en surimi
    A

Roze pompelmoes met cocktailsaus en surimi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Roze pompelmoes met cocktailsaus en surimiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el cocktailsaus
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 blaadjes kropsla
  • 2 roze pompelmoezen
  • 12 middelgrote roze garnalen
  • 200 g surimisnippers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Cocktail | Squeeze
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    420 gr
    4,02 €/kg
    €1,69
    S2009051500010950000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Pompelmoes | Rood | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,89 €/st
    €0,89
    F2020032400055490000
  • Roze garnalen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    150 gr
    25,27 €/kg
    €3,79
    F2019052700038500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Snij de pompelmoezen in 2 en hol ze uit. Neem ongeveer de helft van het vruchtvlees, verwijder alle velletjes, snij het vruchtvlees dan in kleine blokjes en laat ze uitlekken.
    2. Dep de binnenkant van de halve pompelmoezen droog en leg er een blaadje sla in.
    3. Meng de surimisnippers met de pompelmoesblokjes, de cocktailsaus, de yoghurt en de bieslook. Vul de halve pompelmoezen met deze bereiding. Zet ze in coupes.
    4. Versier elke pompelmoeshelft met 1/4 van de garnalen. Serveer goed koel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 382; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 3,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 172,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • Roze pompelmoes met cocktailsaus en surimi
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Cocktail | Squeeze
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    420 gr
    4,02 €/kg
    €1,69
    S2009051500010950000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Pompelmoes | Rood | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,89 €/st
    €0,89
    F2020032400055490000
  • Roze garnalen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    150 gr
    25,27 €/kg
    €3,79
    F2019052700038500000