Rosbief met groentekrans en krieltjes
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 50 g boter
- 1 kg rosbief
- 400 g wortelen
- 1 kleine bloemkool
- 400 g boontjes
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 kg krieltjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600197000000
F2001052100539100000
F1991062800394700000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak het vlees aan elke zijde aan. Kruid met peper en zout en zet in de oven gedurende 30 min. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht. Haal nadien uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
- Maak voor de groentekrans de wortelen schoon, snij in plakjes en kook gaar.
- Kuis de boontjes en kook ze gaar.
- Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar.
- Kook de krieltjes gaar.
- Warm alle groenten en krieltjes nog eens op in de overgebleven boter en kruid met peper en zout.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 326; energie (kCal): 78; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 618,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600197000000
F2001052100539100000
F1991062800394700000
Laad nog 3 producten