Roodbaarsfilet en caponata “à la minute” met sinaasappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g roodbaarshaasje (of filets)
- 2 0
- 220 g gegrilde gele en rode paprika’s in olie
- 125 g olijven, Culinaire mix
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- 1 bord bloem
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228900000
F2015040300314100000
F2018030100013410000
F2021041400079670000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 minuten
- Laat de paprika’s goed uitlekken, maar vang de olie op. Doe 2 eetlepels van deze olie in een grote braadpan. Bak er de in kleine blokjes gesneden aubergines in op middelhoog vuur.
- Kruid ondertussen de bloem met peper en zout. Wentel er de stukken vis in, schud er het teveel aan bloem af. Zet opzij.
- Doe de schijfjes olijven in een grote kom. Voeg de uitgelekte en in kleine stukjes gesneden paprika’s toe en de koriander. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in kleine blokjes. Doe ze bij in de kom, evenals de gare aubergines en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de resterende olie in dezelfde braadpan en bak er de vis aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur.
- Dien goed warm op met de caponata en stukjes citroen. Serveer met taboulé of stokbrood.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228900000
F2015040300314100000
F2018030100013410000
F2021041400079670000
Laad nog 3 producten