Recept zoekresultatenRodevruchtencompote en champagnegranita
Delhaize logo
  • Rodevruchtencompote en champagnegranita

Rodevruchtencompote en champagnegranita

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Rodevruchtencompote en champagnegranita

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 l room
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 2 eetlepels suiker (voor de champagne)
  • 4 eetlepels suiker (voor de vruchten)
  • 3 dl champagne
  • 300 g diepgevroren rode vruchten
  • 1/2 eetlepel vanillepoeder
  • blaadje verse munt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Champagne | Brut
    75 cl
    21,32 €/l
    €15,99
    S2016080103661320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. (+ enkele uren invriestijd)

    1. Meng de champagne met de suiker en giet hem in een grote kom met platte bodem. Zet de kom enkele uren in de diepvriezer.
    2. Kook de rode vruchten samen met de suiker. Laat afkoelen.
    3. Klop de room op met de bloemsuiker en het vanillepoeder.
    4. Krab de bevroren champagne af met een vork en doe de schilfers in een coupe. Voeg er de rodevruchtencompote en de room bij. Versier met muntblaadjes en dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Overig
    Dessert
    • Rodevruchtencompote en champagnegranita

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Champagne | Brut
    75 cl
    21,32 €/l
    €15,99
    S2016080103661320000