Rodevruchtencompote en champagnegranita
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 l room
- 2 eetlepels bloemsuiker
- 2 eetlepels suiker (voor de champagne)
- 4 eetlepels suiker (voor de vruchten)
- 3 dl champagne
- 300 g diepgevroren rode vruchten
- 1/2 eetlepel vanillepoeder
- blaadje verse munt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
S2016080103661320000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. (+ enkele uren invriestijd)
- Meng de champagne met de suiker en giet hem in een grote kom met platte bodem. Zet de kom enkele uren in de diepvriezer.
- Kook de rode vruchten samen met de suiker. Laat afkoelen.
- Klop de room op met de bloemsuiker en het vanillepoeder.
- Krab de bevroren champagne af met een vork en doe de schilfers in een coupe. Voeg er de rodevruchtencompote en de room bij. Versier met muntblaadjes en dien onmiddellijk op.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
S2016080103661320000