Rodebietencrème met geitenkaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Sauzen
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 6 radijzen
- 500 g voorgekookte rode biet bio
- 2 sneetjes knekkebrød ‘Sigdal Bakeri’
- 250 g biogeitenkaas ‘Le Larry’
- 2 el zure room
- 1 eetlepel wijnazijn met frambozensap taste of inspirations
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 snuifje fleur de sel
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
S2009102100019620000
F2020050400057880000
Reeds in je keuken
S2020072800450660000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Haal de rode bieten uit de verpakking en vang het vocht op.
- Maak twee versies van de crème: een rode en een roze. Begin met de rode crème: mix 3 rode bieten met 1/4de van de geitenkaas in de blender. Voor de roze crème: mix 2 rode bieten en 1/2de van de geitenkaas. Houd de overige rode bieten opzij om er later sterretjes van te maken.
- Kook de radijzen in water tot ze mooi roze kleuren. Haal ze uit het water en laat ± 4 min afkoelen.
- Snijd de overgebleven rode bieten in plakken van een halve cm. Snijd sterren uit de plakken of gebruik een vormpje.
- Maak de vinaigrette: mix het bietensap, de wijnazijn met frambozensap en 5 el olijfolie.
- Strijk afwisselend de rode en de roze crème netjes naast elkaar op een bord. Meng 2 el zure room en 1 kl olijfolie en strijk langs de rodebietencrème. Schik nu de sterretjes van rode biet en de radijsjes op het bord.
- Verkruimel wat knekkebrød 'Sigdal Bakeri' en strooi over het bord.
- Werk af met de vinaigrette, fleur de sel en peper.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
S2009102100019620000
F2020050400057880000
Reeds in je keuken
S2020072800450660000
Laad nog 2 producten