Recept zoekresultatenRodebietencrème met geitenkaas
Delhaize logo
  • Rodebietencrème met geitenkaas

Rodebietencrème met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Sauzen
Rodebietencrème met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 radijzen
  • 500 g voorgekookte rode biet bio
  • 2 sneetjes knekkebrød ‘Sigdal Bakeri’
  • 250 g biogeitenkaas ‘Le Larry’
  • 2 el zure room
  • 1 eetlepel wijnazijn met frambozensap taste of inspirations
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 snuifje fleur de sel
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2004122800318830000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    6,75 €/kg
    €1,35
    F2020050400057880000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Haal de rode bieten uit de verpakking en vang het vocht op.
    2. Maak twee versies van de crème: een rode en een roze. Begin met de rode crème: mix 3 rode bieten met 1/4de van de geitenkaas in de blender. Voor de roze crème: mix 2 rode bieten en 1/2de van de geitenkaas. Houd de overige rode bieten opzij om er later sterretjes van te maken.
    3. Kook de radijzen in water tot ze mooi roze kleuren. Haal ze uit het water en laat ± 4 min afkoelen.
    4. Snijd de overgebleven rode bieten in plakken van een halve cm. Snijd sterren uit de plakken of gebruik een vormpje.
    5. Maak de vinaigrette: mix het bietensap, de wijnazijn met frambozensap en 5 el olijfolie.
    6. Strijk afwisselend de rode en de roze crème netjes naast elkaar op een bord. Meng 2 el zure room en 1 kl olijfolie en strijk langs de rodebietencrème. Schik nu de sterretjes van rode biet en de radijsjes op het bord.
    7. Verkruimel wat knekkebrød 'Sigdal Bakeri' en strooi over het bord.
    8. Werk af met de vinaigrette, fleur de sel en peper.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Sauzen
    • Rodebietencrème met geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2004122800318830000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    6,75 €/kg
    €1,35
    F2020050400057880000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000