Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRilettes van eend
Delhaize logo
  • Rilettes van eend

Rilettes van eend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Bijgerechten
Rilettes van eend

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 100 g knolselder
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 cl cognac (optioneel)
  • 1 el ganzenvet
  • 2 el kruidenmix voor vlees
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Knolselder | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
    F2018061900018830000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd (+ 12 u. koeltijd)

    1. Haal het vlees van de eendenbouten en houd het apart in een slakom.
    2. Doe alle restjes (vet + bout) in een stoofpan, met de rozemarijn, de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte ui en de selder in blokjes. Overgiet met water tot alles net bedekt is, voeg de kruidenmix toe en kruid met peper. Breng aan de kook en laat 30 min. op een vrij hoog vuur inkoken.
    3. Verkruimel het vlees fijn. Meng er de cognac (optioneel), 1 dl gefilterde bouillon en het ganzenvet onder. Mix kort met een staafmixer om alles goed te vermengen, maar zonder tot puree te mixen. Breng verder op smaak, giet de bereiding in een bokaal en druk goed aan. Laat 12 u. in de koelkast rusten.
    4. Serveer bij het aperitief met brood (stokbrood, flatbread of andere).

    Tip: Geef je rillettes naar eigen smaak een boost met Espelettepeper en/of knoflook.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Brunch
    Bijgerechten
    • Rilettes van eend

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Knolselder | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
    F2018061900018830000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000