Recept zoekresultatenRendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen
Delhaize logo
  • Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen

Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 snede brood
  • 600 g rendierragout
  • 2 eetlepels plantaardige margarine
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • peterselie
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 3 dl rode wijn
  • 5 dl wildfond
  • 2 eetlepels veenbessenconfituur
  • jeneverbes
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    180 gr
    18,83 €/kg
    €3,39
    F2022070400103110000
  • F2022072000103960000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • S2019091800303580000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • S2022111700660430000
  • Begin met koken

    1. Kruid het vlees met peper en zout. Braad het aan in een hete pan en laat 3 minuten bakken. Deglaceer met de rode wijn.
    2. Stoof de ui in een stoofpan, voeg het vlees, een snee brood, de rode wijn, de wildfond, tijm, laurierbladeren, peterselie en jeneverbessen toe en laat 75 minuten sudderen.
    3. Borstel de bospaddenstoelen en Parijse champignons schoon en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout.
    4. Voeg ze toe aan de ragout, samen met de veenbessenconfituur en laat nog een beetje sudderen. Serveer met aardappelen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    180 gr
    18,83 €/kg
    €3,39
    F2022070400103110000
  • F2022072000103960000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • S2019091800303580000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • S2022111700660430000