Recept zoekresultatenReegebraad met hazelnoten
Delhaize logo
  • Reegebraad met hazelnoten

Reegebraad met hazelnoten

Reegebraad met hazelnoten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 g boter
  • 2 el calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el honing
  • 20 cl verse room
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte verse dragon
  • 600 g reegebraad
  • peper
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 g boter
  • 2 el calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el honing
  • 20 cl verse room
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte verse dragon
  • 600 g reegebraad
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 
2
Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. 
3
Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig. 
4
Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. 
5
Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
6
Serveer meteen met een groene groente en minirösti.
1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 
2
Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. 
3
Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig. 
4
Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. 
5
Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
6
Serveer meteen met een groene groente en minirösti.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hert
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit
Chateau de la Roulerie Château La Roulerie 1er Cru Chaume 14 Wit
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
2+1 gratis
4
59
Calvados
Delhaize Calvados
20 cl
8
69
Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39
Honing | Algarve
Meli Honing | Algarve
340 gr
1+1 gratis
4
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Totaal:
€60,98