Reegebraad met geurige vruchten en speculaas
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Eindejaar,Sinterklaas
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 750 g filetgebraad van ree
- 2 appelen
- 2 peren
- 1 koffielepel speculaaskruiden
- 3 nootjes boter
- 150 g kweepeergelei
- 10 cl witte wijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009061500216310000
F2021060800082000000
F2009120400393530000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Bind het gebraad op en bak het op een pittig vuurtje snel aan alle kanten goudbruin in een pan met een nootje boter. Schik het in een ovenschotel, giet er de witte wijn over en breng het op smaak. Laat het gebraad 35 à 40 min. bakken (oven voorverwarmd op 180°C, th. 6).
- Bak de tot blokjes versneden appelen en peren in de pan met een nootje boter en de speculaaskruiden.
- Schik het gebraad op een plank, dek het af met aluminium en giet de jus in een pan. Voeg de kweepeergelei toe en laat alles 5 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg peper, zout en een nootje boter toe. Snijd het gebraad in plakken en serveer met het fruit, de saus en aardappelpuree.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 987; energie (kCal): 234; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 8,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 766,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Sinterklaas
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009061500216310000
F2021060800082000000
F2009120400393530000
Laad nog 3 producten