Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRavioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:32
  • Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 ambachtelijke witte pensen met fijne kruiden
  • 390 g hardetarwegriesmeel De Cecco
  • bloem voor het werkblad
  • 4 eieren
  • 8 walnootpitten
  • 8 eetlepels pompoenpitten
  • 100 g boter
  • 4 takjes verse salie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • 1/2 koffielepel zout
  • 4 eetlepels koud water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pensen | Wit | Fijne kruiden | Varken
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 240 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€2,57
    F2001041100563000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    1,1 kg
    1,86 €/kg
    €2,05
    S2012030100095850000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Strooi het griesmeel over het bebloemde werkblad, maak een putje in het midden en doe er de eieren, de olijfolie, de eetlepels koud water en het zout in. Meng met de vingertoppen en kneed tot er een soepel deeg ontstaat (voeg zo nodig nog wat water toe). Rol het deeg samen tot een bol alvorens het in vershoudfolie te wikkelen en het 30 min. te laten rusten.
    2. Haal het vel van de pensen. Snijd ze in stukjes en doe ze samen met de walnootpitten in een mengkom. Peper en mix tot er een homogeen mengsel ontstaat.
    3. Verdeel de deegbol in 4. Rol het eerste stuk uit met behulp van een deegrol of een deegmachine. Snijd 4 rondjes per portie met een stans (7 tot 8 cm diameter). Leg 1 koffielepel van het mengsel in het midden van de helft van de rondjes. Bevochtig de randen met koud water. Leg de andere acht rondjes erop en maak ze voorzichtig dicht met de tanden van een vork. Leg de ravioli op een licht bebloemde plank. Werk zo alle ingrediënten op.
    4. Laat de ravioli 5 min. koken in gezouten water. Doe de boter, de fijngehakte salie en de pompoenpitten in een grote pan. Zout en peper. Verwarm op een zacht vuurtje. Schep de uitgelekte ravioli met een schuimspaan erbij. Bak 2 min. al roerend op. Serveer onmiddellijk.

    Kooktip

    Vergeet de geraspte parmezaan niet voor bij de ravioli.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:32
    • Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pensen | Wit | Fijne kruiden | Varken
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 240 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€2,57
    F2001041100563000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    1,1 kg
    1,86 €/kg
    €2,05
    S2012030100095850000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000