Recept zoekresultatenRabarbermoes met koekjes
Delhaize logo
  • Rabarbermoes met koekjes
    C

Rabarbermoes met koekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Dessert
Rabarbermoes met koekjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bussels rabarber, schoongemaakt, in stukken gesneden
  • 4 kleine aardbeien
  • 2 potjes (van 125 g elk) yoghurt
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 4 zandkoekjes, type « licht verteerbaar », verkruimeld

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Begin met koken

    1. Rabarbermoes: doe de rabarber, de rietsuiker en het sinaasappelsap in een stoofpan. Giet er ½ dl water bij. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven op een matig vuur.
    2. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
    3. Doe in een glas afwisselend laagjes verkruimelde koekjes, yoghurt en rabarbermoes.
    4. Versier met de aardbeien.

    Kooktip

    De "plus" op voedingsgebied: De natuurlijke zuurheid van rabarber wordt verzacht door de yoghurt, zodat geen grote hoeveelheden suiker moeten worden toegevoegd.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 120; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 22,6; suikers (g): 20,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 358,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Lente,Zomer
    Dessert
    • Rabarbermoes met koekjes
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001