Rabarbercompote met kardemompudding
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Moederdag
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- citroensap
- 300 g rabarber
- 150 g suiker
- 4 wafeltjes
- poedersuiker
- 4 eidooiers
- 1/2 l halfvolle melk
- 100 g suiker (voor de pudding)
- 65 g bloem
- 2 theelepels gemalen kardemom
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
Reeds in je keuken
S1990090400096030000
S2000032900151260000
Begin met koken
- Spoel en schil de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe ze met de suiker en een beetje citroen in een diep bord en dek af met folie. Laat in ongeveer 5 minuten gaar worden in de microgolfoven op 600 W.
- Voeg voor de pudding de suiker bij de eierdooiers en klop tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en roer opnieuw glad.
- Breng de melk en de kardemom aan de kook.
- Giet de kokende melk traag bij de eiermassa en roer goed. Laat nog even op een zacht vuur inkoken tot een gladde room.
- Verdeel de pudding over de borden en lepel er wat rabarber over. Leg er een wafeltje bovenop en werk af met poedersuiker.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag
Overig
Lente
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
Reeds in je keuken
S1990090400096030000
S2000032900151260000