Recept zoekresultatenPreirisotto met spek en een eitje
Delhaize logo
  • B
  • Preirisotto met spek en een eitje

Preirisotto met spek en een eitje

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Preirisotto met spek en een eitjeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 40 g Parmigiano
  • 40 g boter
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 8 dl kokend water
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 preistengels
  • 300 g risottorijst (arborio)
  • 2 dl witte droge wijn
  • 1 ui

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Fond | Gevogelte

Delhaize

Fond | Gevogelte

19 cl

€1,55

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,29

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,09

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 kg

€2,99

Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo

La Toretta

Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo

2 × 220 gr

€11,98

Best Of Our Planet Chardonnay Wit Bio

Espagne - Spanje

Best Of Our Planet Chardonnay Wit Bio

25 cl

Bio

€2,99

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Totaal:
€33,25

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

  1. Snijd de prei fijn.
  2. Maak de risotto: doe het kippenbouillonblokje bij het kokend water. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
  3. Hak de ui fijn en fruit 5 min. in een pan met de helft van de boter. Voeg de prei toe en stoof even aan. Voeg de rijst toe en bak al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete bouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon bij wanneer de vorige bouillon geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel.
  4. Laat ± 18 min. koken zodat de rijst smeuïg wordt en vanbinnen krokant blijft. Haal de pan van het vuur. Voeg de rest van de boter en de parmigiano toe. Meng en kruid bij met zout en peper. Dek af en laat 5 min. opzwellen.
  5. Snijd de lente-uitjes fijn.
  6. Bak de spekblokjes bruin en voeg ze toe aan de risotto.
  7. Bak spiegeleitjes in de de olijfolie en leg ze op de risotto. Kruid bij met peper en zout.
  8. Werk af met de fijngesneden lente-uitjes en dien meteen op.

Kooktip

Dien de risotto op in warme borden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 582,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 582,95
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Brunch
Diner
Hoofdgerecht
  • B
  • Preirisotto met spek en een eitje

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Fond | Gevogelte

Delhaize

Fond | Gevogelte

19 cl

€1,55

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,29

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,09

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 kg

€2,99

Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo

La Toretta

Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo

2 × 220 gr

€11,98

Best Of Our Planet Chardonnay Wit Bio

Espagne - Spanje

Best Of Our Planet Chardonnay Wit Bio

25 cl

Bio

€2,99

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Totaal:
€33,25

Deze recepten kan je ook leuk vinden