Pizza Calzone
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldKids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 gemarineerde ansjovissen (gamma ‘Tapas’)
- 1/2 ramiropaprika
- 4 grote champignons
- 12 zwarte olijven Cailletier
- 1/2 schaaltje gegrilde artisjokharten op olie (60 g)
- 4 el 'Arrabbiata' saus
- 1 bol pizzadeeg met desem
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels geraspte parmezaan
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021100304010000
F2018022600013240000
S2010090600115140000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd : 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)
- Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af het met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg met een deegrol heel fijn uit, tot een grote cirkel. Leg het deeg op een vel bakpapier. Beleg de helft van de pizza, maar niet tot aan de rand: bestrijk het deeg eerst met de saus, voeg dan de gesnipperde champignons en paprika toe, de artisjokharten, de uitgelekte ansjovissen en de olijven. Bestrooi met parmigiano en oregano. Plooi het deeg in 2 tot een calzone en rol de randen wat op om ze vast te hechten. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken
- Dien heel warm op, als hoofdgerecht of als snack om te delen.
Tip: Zin in een onweerstaanbaar lekkere calzone? Voeg 1 mozzarellabol in blokjes toe aan de garnituur.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Hoofdgerecht,Snack
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021100304010000
F2018022600013240000
S2010090600115140000
Laad nog 4 producten