Recept zoekresultatenPavlova’s met exotisch fruit
Delhaize logo
  • Pavlova’s met exotisch fruit

Pavlova’s met exotisch fruit

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Dessert
Pavlova’s met exotisch fruit

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 koffielepel citroensap
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 200 g bloemsuiker
  • 400 koffielepels gemengde, exotische vruchten naar keuze (nettogewicht, geschild)
  • 1 afgestreken koffielepel maiszetmeel
  • 20 cl verse slagroom
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 20 g ultrafijne griessuiker
  • verse munt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
    S2005071900206340000
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2017042800182300000
  • Bloemsuikermolen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    8,36 €/kg
    €2,09
    S2009092900151900000
  • Licht room  | 15% V.G.| Zonder Lactose
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015051300114700000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 4 – 120°C.
    2. Klop de eiwitten heel stijf. Voeg de helft van de bloemsuiker toe, doe dit geleidelijk aan en al kloppend op de laagste snelheid. Blijf vervolgens kloppen met de hand, voeg geleidelijk aan de resterende suiker toe, dan het citroensap en het maïszetmeel.
    3. Schep 6 hoopjes eiwitschuim op de met bakpapier beklede ovenplaat. Maak kuiltjes in het midden om “nestjes” te vormen. Laat ze 40 min. in de oven bakken, open de ovendeur af en toe zodat het vocht weg kan.
    4. Zet de oven uit en laat er de eiwitschuimpjes nog enkele uren in staan (met de ovendeur op een kier) zodat ze geleidelijk aan afkoelen.
    5. Snij het fruit in kleine blokjes en bewaar in de koelkast.
    6. Klop de slagroom net voor het serveren, voeg de ultrafijne griessuiker toe en vul er de nestjes mee. Versier met het fruit en giet 1 eetlepel coulis rond elk eiwitschuimpje.
    7. Serveer meteen, afgewerkt met verse munt. Dien de resterende coulis apart op.

    Kooktip

    Zet de mixerkloppers en een glazen kom 30 min. op voorhand in de koelkast: het opkloppen van de slagroom zal makkelijker gaan.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Moederdag,Romantisch diner
    Overig
    Dessert
    • Pavlova’s met exotisch fruit

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
    S2005071900206340000
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2017042800182300000
  • Bloemsuikermolen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    8,36 €/kg
    €2,09
    S2009092900151900000
  • Licht room  | 15% V.G.| Zonder Lactose
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015051300114700000