Patatas bravas
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Vegetarisch
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- fijngehakte peterselie
- 800 g frietaardappelen (nettogewicht, geschild)
- frituurolie
- gemalen pili-pili
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g passata
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112400384940000
F1997080600379930000
S2009111608000040000
S2021082500575870000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Snij de geschilde aardappelen in grote blokjes. Laat ze in koud water staan.
- Fruit ondertussen de geperste knoflook in de olie in een grote steelpan gedurende 2 min. op zacht vuur. Voeg de passata toe, de pili-pili, peper en zout. Laat zacht sudderen.
- Giet de aardappelen af, spoel ze en dep ze droog in een keukendoek. Warm de frituurolie op tot 150°C. Laat er de aardappelen, gedurende 10 min., een eerste keer in frituren zodat ze zacht worden. Zet het frituurmandje op de hoogste stand en warm de olie verder op tot 180°C. Bak de aardappelen een tweede maal totdat ze goudgeel zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
- Serveer meteen in individuele, kleine schaaltjes. Overgiet met de saus en bestrooi met de peterselie.
Kooktip
Je kan rozemarijn aan de saus toevoegen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegetarisch
Alle seizoenen
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112400384940000
F1997080600379930000
S2009111608000040000
S2021082500575870000
Laad nog 3 producten