Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenPasta met ragout van hertenballetjes
Delhaize logo
  • Pasta met ragout van hertenballetjes
    B

Pasta met ragout van hertenballetjes

door Jeroen De Pauw
Pasta met ragout van hertenballetjesB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 540 g hertenballetjes
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g paccheripasta
  • 100 g parmigiano
  • 2 dl rode wijn
  • 1,9 dl rundsfond
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 g boter
  • peper
  • zout
  • 540 g hertenballetjes
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g paccheripasta
  • 100 g parmigiano
  • 2 dl rode wijn
  • 1,9 dl rundsfond
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. kooktijd
1
Bak de balletjes op een vrij hoog vuur goudbruin, in een sauteerpan met de hete boter. Voeg de gehakte uien toe en bak nog 5 min. op een laag vuurtje. Besprenkel met de runderfond en eventueel met de rode wijn. Voeg de tomaten in blokjes toe, het kruidentuiltje en de gepelde teentjes knoflook. Laat 40 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel, tot de saus met de helft is ingekookt.
2
Breng verder op smaak. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de balletjessaus. Serveer met de geraspte parmigiano. Werk af met peterselie en/of tijm als je er in huis hebt.
1
Bak de balletjes op een vrij hoog vuur goudbruin, in een sauteerpan met de hete boter. Voeg de gehakte uien toe en bak nog 5 min. op een laag vuurtje. Besprenkel met de runderfond en eventueel met de rode wijn. Voeg de tomaten in blokjes toe, het kruidentuiltje en de gepelde teentjes knoflook. Laat 40 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel, tot de saus met de helft is ingekookt.
2
Breng verder op smaak. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de balletjessaus. Serveer met de geraspte parmigiano. Werk af met peterselie en/of tijm als je er in huis hebt.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 134 kcal - Vetten: 3,4 g - Koolhydraten: 16,1 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 134 kcal - Vetten: 3,4 g - Koolhydraten: 16,1 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,8 g
Italiaans
Herfst
Hoofdgerecht