Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPasta alle vongole
Delhaize logo
  • Pasta alle vongole
    A

Pasta alle vongole

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Pasta alle vongoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g verse pasta (tagliatelle)
  • 1 kg vongole
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g platte peterselie
  • 2 dl witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tagliatelle
    500 gr
    7,18 €/kg
    €3,59
    F1994071200286200000
  • Vongole
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021081300085790000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • S2022033000616370000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. gaartijd

    1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
    2. Zet een pan op het vuur, doe de schelpjes erin en kruid stevig met peper en zout. Voeg de teentjes look toe, blus met wijn en een scheutje water.
    3. Kook de vongole gaar, dus net tot ze opengaan. Voeg de pasta en de platte peterselie toe, meng goed door elkaar en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 819; energie (kCal): 193; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 31,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 428,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Pasta alle vongole
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tagliatelle
    500 gr
    7,18 €/kg
    €3,59
    F1994071200286200000
  • Vongole
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021081300085790000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • S2022033000616370000