Pasta alle vongole
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g verse pasta (tagliatelle)
- 1 kg vongole
- 2 teentjes knoflook
- 60 g platte peterselie
- 2 dl witte wijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1994071200286200000
F1986053100316200000
S2022033000616370000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. gaartijd
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
- Zet een pan op het vuur, doe de schelpjes erin en kruid stevig met peper en zout. Voeg de teentjes look toe, blus met wijn en een scheutje water.
- Kook de vongole gaar, dus net tot ze opengaan. Voeg de pasta en de platte peterselie toe, meng goed door elkaar en serveer.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 819; energie (kCal): 193; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 31,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 428,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1994071200286200000
F1986053100316200000
S2022033000616370000
Laad nog 1 producten