Recept zoekresultatenParmentier met eend en peterseliewortel
Delhaize logo
  • Parmentier met eend en peterseliewortel
    A

Parmentier met eend en peterseliewortel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Parmentier met eend en peterseliewortelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 gekonfijte eendenbillen
  • 600 g peterseliewortel
  • 4 uien
  • 50 g goudgele rozijnen
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 dl water
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 30 g panko (voor de crumble)
  • 50 g parmigiano (voor de crumble)
  • 25 g boter (voor de crumble)
  • 2 takjes tijm (voor de crumble)
  • 2 takjes peterselie (voor de crumble)
  • 2 takjes oregano (voor de crumble)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€2,19

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

Delhaize

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

1 kg

€2,79

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Evian

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,49

Totaal:
€6,97

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 15 min kooktijd

  1. Bedek de rozijnen met warm water, voeg de azijn toe en laat zwellen.
  2. Kook de ongeschilde aardappelen met de peterseliewortel (geschild en in stukken gesneden) gedurende 20 à 25 min in gezouten kokend water.
  3. Fruit intussen de gehakte uien 15 min op een heel zacht vuurtje, in een pan met 2 el olijfolie.
  4. Maak de crumble: meng de panko, de parmigiano, de koude boter in stukjes, zout, peper en de gehakte kruiden met de vingertoppen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Warm de eendenbouten op zoals aangegeven op de verpakking. Scheur het vlees en voeg het bij de uien. Schep er de uitgelekte rozijnen bij en breng verder op smaak. Verdeel deze bereiding over een ovenschaal.
  6. Giet de aardappelen en de peterseliewortel af, plet alles met een vork samen met de boter en 2 el olijfolie en breng verder op smaak. Bedek er de eend mee en verdeel er dan de crumble bovenop. Bak 15 min. goudbruin in de oven.
  7. Dien warm op, met een slaatje.

Kooktip

Je kunt de peterseliewortel ook vervangen door pastinaak of raap.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 785,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 785,28
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Parmentier met eend en peterseliewortel
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€2,19

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

Delhaize

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

1 kg

€2,79

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Evian

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,49

Totaal:
€6,97