Recept zoekresultatenPannenkoeken uit de Savoie
Delhaize logo
  • Pannenkoeken uit de Savoie
    C

Pannenkoeken uit de Savoie

Pannenkoeken uit de SavoieC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 50 g boter (+ voor het bakken van de pannenkoeken)
  • 500 g dikke, bloemige aardappelen
  • 4 eieren
  • 50 g gemalen gruyère
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • 10 cl verse room
  • 50 g boter (+ voor het bakken van de pannenkoeken)
  • 500 g dikke, bloemige aardappelen
  • 4 eieren
  • 50 g gemalen gruyère
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • 10 cl verse room

Begin met koken

1
Kook de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 15 min. in kokend lichtgezouten water. Giet ze af, voeg de in stukjes gesneden boter toe en de gruyère. Prak ze fijn tot puree. Voeg de room toe en de losgeklopte eieren, meng goed. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Smelt een noot boter in een pannenkoekenpan. Schep een dikke lepel beslag in het midden en strijk het lichtjes uit met de rug van de lepel tot een pannenkoek met een diameter van ongeveer 14 cm (niet tot aan de rand van de pan). Bak aan beide kanten op een middelhoog vuur, maar draai voorzichtig om. Bak op deze manier 8 stuks.
3
Serveer warm met boerenhesp, spek of gemalen kaas, geef er een gemengd slaatje bij.
1
Kook de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 15 min. in kokend lichtgezouten water. Giet ze af, voeg de in stukjes gesneden boter toe en de gruyère. Prak ze fijn tot puree. Voeg de room toe en de losgeklopte eieren, meng goed. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Smelt een noot boter in een pannenkoekenpan. Schep een dikke lepel beslag in het midden en strijk het lichtjes uit met de rug van de lepel tot een pannenkoek met een diameter van ongeveer 14 cm (niet tot aan de rand van de pan). Bak aan beide kanten op een middelhoog vuur, maar draai voorzichtig om. Bak op deze manier 8 stuks.
3
Serveer warm met boerenhesp, spek of gemalen kaas, geef er een gemengd slaatje bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 789; energie (kCal): 190; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8,3; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 191,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 789; energie (kCal): 190; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8,3; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 191,52
Vegetarisch
Lichtmis
Brunch
Lunch