Recept zoekresultatenPannenkoeken met lemon curd
Delhaize logo
 • Pannenkoeken met lemon curd
  B

Pannenkoeken met lemon curd

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Lichtmis
Dessert
Pannenkoeken met lemon curdB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 3 bio-eieren (voor de pannenkoeken)
 • 200 g bloem (voor de pannenkoeken)
 • 5 dl haverdrink bio (voor de pannenkoeken)
 • 2 el zonnebloemolie (voor de pannenkoeken)
 • 3 bio-eieren (voor de lemon curd)
 • 3 biocitroenen (voor de lemon curd)
 • 125 g suiker (voor de lemon curd)
 • 2 el zonnebloemolie (voor de pannenkoeken)
 • 30 g boter (voor de lemon curd)
 • 1 biosinaasappel (voor de versiering)
 • een paar muntblaadjes (voor de versiering)

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min. + 1 uur koken

 1. Voor de lemon curd: was de citroenen en rasp van twee van de drie de schil af. Pers de citroenen en giet het sap samen met de zestes in een kleine pan. Voeg de suiker en de maïzena toe. Verhit op laag vuur en roer af en toe.
 2. Klop de eieren in een grote kom en doe ze bij in de pan. Zet op middelhoog vuur en roer onophoudelijk met een garde. Wanneer het mengsel goed dik is, haal je de pot van het vuur en doe je alles in een confituurpot.
 3. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
 4. Voor het pannenkoekenbeslag: doe de bloem in een grote kom, maak een putje en breek er de eieren in. Voeg een beetje van de haverdrank toe en klop met een garde of mixer. Voeg geleidelijk de rest van de havermoutdrank, de olie en de suiker toe tot het een homogeen en licht beslag wordt.
 5. Laat het beslag 1 uur rusten.
 6. Doe een pollepel van het beslag in een koekenpan of een pan met antiaanbaklaag en bak even aan elke kant.
 7. Versier de pannenkoeken met de lemon curd, voeg een beetje van de sinaasappelzeste toe en werk af met de muntblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 160; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 22,8; suikers (g): 10,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 623,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Lichtmis
Lente,Zomer
Dessert
 • Pannenkoeken met lemon curd
  B