Omeletrolletjes met restjes kaas, spinazie en champignons
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch,Pasen
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 10 eieren
- 200 g verse spinazie
- 5 (gekonfijte) kerstomaatjes
- 250 g minichampignons
- 100 g kaas (gruyère, comté, brie, gorgonzola ...)
- 200 g ricotta
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 g verse kruiden (bieslook, rozemarijn ...)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996111200141800000
F2006101900323700000
F2015021100304030000
F2014061600100200000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. rusttijd
- Klop de eieren los en voeg peper en zout toe.
- Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg ze toe aan de eieren.
- Bak een viertal fijne omeletten in 1 el olijfolie. Maak ze niet te dik want je moet ze mooi kunnen oprollen als ze koud zijn. Zet daarna apart.
- Snijd de champignons in 2. Sauteer de spinazie en de champignons in een pan met 1 el olijfolie. Houd de champignons apart.
- Kruid de ricotta met peper en zout.
- Spreid de ricotta en de spinazie over de omelet en rol strak maar voorzichtig op.
- Leg de opgerolde omeletten in de koelkast en laat minstens 30 min. rusten.
- Snijd in rolletjes, leg ze op een schaal in de vorm van een kerstboom en werk af met de gebakken champignons, de kerstomaatjes en de verse kruiden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 135; vetten (g): 11; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 1; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 440,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch,Pasen
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996111200141800000
F2006101900323700000
F2015021100304030000
F2014061600100200000
Laad nog 3 producten