Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMiniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen
Delhaize logo
  • Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen
    B

Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar
Voorgerecht
Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozenB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 140 g gerookte eendenborst in sneetjes
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 6 miniburgerbroodjes natuur
  • 100 g roquefort
  • 50 g fijne augurken
  • 1 zoete ui (voor de chutney)
  • 200 g gekookte rode bieten (voor de chutney)
  • 150 g frambozen (voor de chutney)
  • 1 el honing (voor de chutney)
  • 3 el crème de cassis (voor de chutney)
  • 1 el Xeres-azijn (voor de chutney)
  • 2 el olijfolie (voor de chutney)
  • 2 takjes tijm (voor de chutney)
  • peper en zout (voor de chutney)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tuinkers | Vilt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
    F1986053100308300000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    F2013122600160800000
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Babybietjes | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015070200360600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 15 min. kooktijd + 15 min. koeltijd

    1. Begin met de chutney: fruit de fijngehakte ui in een kleine stoofpan met de olie. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Besprenkel met de crème de cassis en de azijn, bestrooi met tijm en voeg de frambozen toe, samen met de in zeer fijne blokjes gesneden rode bieten. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat de vloeistof indien nodig een beetje inkoken en laat volledig afkoelen.
    2. Snijd de roquefort in dunne plakjes en de augurken in fijne staafjes. Open de broodjes en gril ze. Garneer elk broodje met roquefort en met 5 sneetjes eendenborst. Voeg de augurken toe en werk af met chutney en tuinkers. Steek een brochettestokje door elke burger of vervang eventueel door een klein dennetakje.

    Kooktip

    Je kunt de rest van de chutney nog 2 weken in de koelkast bewaren. Serveer hem met een kaasschotel, charcuterie of vleesbrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 702; energie (kCal): 169; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 17,7; suikers (g): 5,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 335,63
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Amerikaans
    Eindejaar
    Voorgerecht
    • Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tuinkers | Vilt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
    F1986053100308300000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    F2013122600160800000
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Babybietjes | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015070200360600000