Recept zoekresultatenMeringue met reuzenpompoen
Delhaize logo
  • Meringue met reuzenpompoen
    C

Meringue met reuzenpompoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Halloween
Dessert
Meringue met reuzenpompoenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 el amandelpoeder
  • 1/2 biocitroen
  • 3 eieren
  • 4 eiwitten
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 1 el maïszetmeel
  • 500 g vruchtvlees van reuzenpompoen
  • 150 g poedersuiker
  • 1/2 stokje vanille
  • 30 cl vloeibare room

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€6,75

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Zetmeel | Aardappelen

Soubry

Zetmeel | Aardappelen

200 gr

€1,55

Pompoenblokjes

Delhaize

Pompoenblokjes

2 × 400 gr

€4,38

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Room |  7% V.G.

Delhaize

Room | 7% V.G.

2 × 25 cl

€1,70

Totaal:
€32,51

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en bedek met rijstkorrels. Plaats 15 min in de oven. Haal uit de oven, verwijder de rijst en het papier.
  3. Snijd het vruchtvlees in blokjes, stoom ze gedurende 15 min en mix ze vervolgens.
  4. Giet de pompoenpuree in een diepe schotel. Voeg de amandelpoeder, de kaneel, de vanillezaadjes, de gember en 1 kl citroenzeste toe. Meng. Voeg de maïzena toe en meng opnieuw. Klop 3 eieren los en voeg ze toe aan de bereiding, samen met de room. Meng zorgvuldig en giet deze bereiding op de gebakken taartbodem. Zet gedurende 40 min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen, alvorens het schuim voor de meringue te bereiden.
  5. Klop de eiwitten tot een stevig sneeuw. Voeg de resterende suiker toe. Verdeel het schuim over de taart en zet onder de grill gedurende 10 min.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 883; energie (kCal): 212; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 11,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 883; energie (kCal): 212; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 11,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Halloween
Overig
Dessert
  • Meringue met reuzenpompoen
    C

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€6,75

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Zetmeel | Aardappelen

Soubry

Zetmeel | Aardappelen

200 gr

€1,55

Pompoenblokjes

Delhaize

Pompoenblokjes

2 × 400 gr

€4,38

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Room |  7% V.G.

Delhaize

Room | 7% V.G.

2 × 25 cl

€1,70

Totaal:
€32,51