Meringue met reuzenpompoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 el amandelpoeder
- 1/2 biocitroen
- 3 eieren
- 4 eiwitten
- 1/2 kl gemberpoeder
- 1/2 kl kaneelpoeder
- 1 pakje kruimeldeeg
- 1 el maïszetmeel
- 500 g vruchtvlees van reuzenpompoen
- 150 g poedersuiker
- 1/2 stokje vanille
- 30 cl vloeibare room
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:

Vahiné
Amandelen | Poeder
125 gr
€6,75

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29

Delhaize
Kruiden | Kaneel | Gemalen
45 gr

€1,09

Delhaize
Kruimeldeeg | Vers
230 gr

€0,89

Soubry
Zetmeel | Aardappelen
200 gr
€1,55

Delhaize
Pompoenblokjes
2 × 400 gr
€4,38

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79

Santa Maria
Vanille | Stokje
1 st
€9,19

Delhaize
Room | 7% V.G.
2 × 25 cl
€1,70
Totaal:
€32,51
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en bedek met rijstkorrels. Plaats 15 min in de oven. Haal uit de oven, verwijder de rijst en het papier.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes, stoom ze gedurende 15 min en mix ze vervolgens.
- Giet de pompoenpuree in een diepe schotel. Voeg de amandelpoeder, de kaneel, de vanillezaadjes, de gember en 1 kl citroenzeste toe. Meng. Voeg de maïzena toe en meng opnieuw. Klop 3 eieren los en voeg ze toe aan de bereiding, samen met de room. Meng zorgvuldig en giet deze bereiding op de gebakken taartbodem. Zet gedurende 40 min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen, alvorens het schuim voor de meringue te bereiden.
- Klop de eiwitten tot een stevig sneeuw. Voeg de resterende suiker toe. Verdeel het schuim over de taart en zet onder de grill gedurende 10 min.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:

Vahiné
Amandelen | Poeder
125 gr
€6,75

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29

Delhaize
Kruiden | Kaneel | Gemalen
45 gr

€1,09

Delhaize
Kruimeldeeg | Vers
230 gr

€0,89

Soubry
Zetmeel | Aardappelen
200 gr
€1,55

Delhaize
Pompoenblokjes
2 × 400 gr
€4,38

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79

Santa Maria
Vanille | Stokje
1 st
€9,19

Delhaize
Room | 7% V.G.
2 × 25 cl
€1,70