Meloencarpaccio met crottin de Chavignol, gember-basilicumdressing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 grote Charentaismeloen
- 4 takjes basilicum
- 1 ciabatta
- 4 crottins de Chavignol
- 3 el olijfolie
- 1 citroen (voor de vinaigrette)
- 1 bussel basilicum (voor de dressing)
- 5 muntblaadjes (voor de dressing)
- 5 cl gembersiroop Monin (voor de dressing)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077510000
F2016110800201400000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Bak de crottins gedurende ± 12 min. goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C (houd ze in het oog).
- Maak de dressing: pers het sap van de citroen (5 cl) en mix het fijn met de rest van de ingrediënten.
- Snijd de ciabatta in sneetjes, smeer ze met een penseel lichtjes in met olijfolie en bak ze op een hete grill goudbruin.
- Schil de meloen met een dunschiller, ontpit hem en snijd hem met de mandoline in ultrafijne plakjes. Verdeel de meloenplakjes over de borden, besprenkel ze met een beetje dressing en leg er de warme crottins bovenop. Werk af met basilicum en dien meteen op. Geef er het geroosterde brood bij.
Tip: Vervang de gembersiroop naar eigen smaak door een mengsel van honing, rietsuiker- of agavesiroop met een beetje vers gembersap (gewoon de gember even raspen en tussen je vingers persen).
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 161,1 kcal - Vetten: 6,4 g - Koolhydraten: 20,0 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 5,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Zomer
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077510000
F2016110800201400000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000