Recept zoekresultatenMeloencarpaccio met crottin de Chavignol, gember-basilicumdressing
Delhaize logo
  • Meloencarpaccio met crottin de Chavignol, gember-basilicumdressing
    B

Meloencarpaccio met crottin de Chavignol, gember-basilicumdressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Meloencarpaccio met crottin de Chavignol, gember-basilicumdressingB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote Charentaismeloen
  • 4 takjes basilicum
  • 1 ciabatta
  • 4 crottins de Chavignol
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen (voor de vinaigrette)
  • 1 bussel basilicum (voor de dressing)
  • 5 muntblaadjes (voor de dressing)
  • 5 cl gembersiroop Monin (voor de dressing)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Ciabatta | Look
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016110800201400000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Bak de crottins gedurende ± 12 min. goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C (houd ze in het oog).
    2. Maak de dressing: pers het sap van de citroen (5 cl) en mix het fijn met de rest van de ingrediënten.
    3. Snijd de ciabatta in sneetjes, smeer ze met een penseel lichtjes in met olijfolie en bak ze op een hete grill goudbruin.
    4. Schil de meloen met een dunschiller, ontpit hem en snijd hem met de mandoline in ultrafijne plakjes. Verdeel de meloenplakjes over de borden, besprenkel ze met een beetje dressing en leg er de warme crottins bovenop. Werk af met basilicum en dien meteen op. Geef er het geroosterde brood bij.

    Tip: Vervang de gembersiroop naar eigen smaak door een mengsel van honing, rietsuiker- of agavesiroop met een beetje vers gembersap (gewoon de gember even raspen en tussen je vingers persen).

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 161,1 kcal - Vetten: 6,4 g - Koolhydraten: 20,0 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 5,2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Zomer
    Voorgerecht
    • Meloencarpaccio met crottin de Chavignol, gember-basilicumdressing
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Ciabatta | Look
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016110800201400000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000