Margarita met komkommer
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Dranken
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 1 Porties
- 15 cl komkommersap
- 15 cl limoensap
- 7 cl rietsuiker
- 6 cl triple sec
- 36 cl tequila
- 4 schijfjes green jalapeno
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032300055460000
S1978110200264200000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. (+ 2 u. koeltijd)
- Houd ½ komkommer apart voor de afwerking en mix de rest in de sapcentrifuge; je hebt 15 cl sap nodig. Heb je geen sapcentrifuge? Snijd de komkommer in stukken en mix hem fijn in de blender of met de mixer. Filter het sap door een zeef met een fijn rooster. Pers de limoenen tot je 15 cl sap hebt en houd de rest apart.
- Giet de 2 sappen in een grote fles en voeg de suikersiroop, de triple sec, de tequila en de jalapeñoschijfjes toe. Schud de fles en zet ze 2 u in de koelkast.
- Wrijf de rand van 4 grote omgedraaide glazen op ½ limoen. Giet wat fleur de sel op een bordje en dep er de rand van de glazen in.
- Snijd de halve komkommer met de mandoline of een dunschiller in dunne lange plakken. Schik de komkommerplakjes tegen de wand van de glazen, voeg de ijsblokjes toe en vul aan met margarita.
Tip:
- Houd het netjes en ga als een echte professional te werk: wrijf de randen van de omgedraaide glazen op ½ citroen en niet omgekeerd, anders druipt het sap langs de wanden!
- Vervang de siroop van rietsuiker door agavesiroop.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Lente,Zomer
Dranken
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032300055460000
S1978110200264200000
Laad nog 2 producten