Lenterolletjes met vermout
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Brunch
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 soeplepels arachideolie
- 400 g biovarkensgehakt
- frituurolie
- 10 g gedehydrateerde Chinese champignons
- 2 eetlepels gegrilde sesamolie
- 5 eetlepels lichte sojasaus
- 1 cm gemberwortel
- 1,5 eetlepels maïzena
- 20 rijstvellen
- 3 teentjes look
- 3 eetlepels vermout
- 400 g wokmix "groenten en soja"
- Zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010022200005290000
Dit product is niet meer beschikbaar
S1981010200234940000
S2003052200118400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20
- Week de champignons in lauw water. Meng 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gegrilde sesamolie, 1,5 eetlepel vermout, de maizena en het varkensvlees. Meng, dek af en laat 30 minuten koel marineren.
- Laat de champignons uitlekken en snij ze in fijne repen. Schil de gember en hak fijn. Snij de look fijn.
- Bak het varkensvlees op een heet vuur bruin in een wok met 2 eetlepels arachideolie. Haal het vlees uit de wok. Doe 2 eetlepels olie in de wok en fruit er de gember, look en champignons 1 minuut in.
- Doe dan de groenten, het gebakken vlees, 1,5 eetlepel vermout, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en peper in de wok. Bak 5 minuten en laat uitlekken in een zeef.
- Haal 4 rijstvellen door lauw water en leg ze op een vochtige keukenhanddoek. Leg wat vulling bovenaan op elk rijstvel. Plooi de zijkanten dicht en rol op als een sigaar. Herhaal met de overige ingrediënten.
- Frituur de rolletjes, niet te veel tegelijk, op 180°C tot ze licht goudgeel zijn. Serveer met zoetzure saus.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Brunch
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010022200005290000
Dit product is niet meer beschikbaar
S1981010200234940000
S2003052200118400000
Laad nog 4 producten