Recept zoekresultatenLenterolletjes met vermout
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:15
  • Lenterolletjes met vermout

Lenterolletjes met vermout

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Hapjes
Lenterolletjes met vermout

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 soeplepels arachideolie
  • 400 g biovarkensgehakt
  • frituurolie
  • 10 g gedehydrateerde Chinese champignons
  • 2 eetlepels gegrilde sesamolie
  • 5 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 cm gemberwortel
  • 1,5 eetlepels maïzena
  • 20 rijstvellen
  • 3 teentjes look
  • 3 eetlepels vermout
  • 400 g wokmix "groenten en soja"
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    2,85 €/l
    €2,85
    S2010022200005290000
  • Wok mix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    2,82 €/kg
    €1,69
    S2000020800272060000
  • Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981010200234940000
  • Rijstpapier
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    12,75 €/kg
    €2,55
    S2003052200118400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20

    1. Week de champignons in lauw water. Meng 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gegrilde sesamolie, 1,5 eetlepel vermout, de maizena en het varkensvlees. Meng, dek af en laat 30 minuten koel marineren.
    2. Laat de champignons uitlekken en snij ze in fijne repen. Schil de gember en hak fijn. Snij de look fijn.
    3. Bak het varkensvlees op een heet vuur bruin in een wok met 2 eetlepels arachideolie. Haal het vlees uit de wok. Doe 2 eetlepels olie in de wok en fruit er de gember, look en champignons 1 minuut in.
    4. Doe dan de groenten, het gebakken vlees, 1,5 eetlepel vermout, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en peper in de wok. Bak 5 minuten en laat uitlekken in een zeef.
    5. Haal 4 rijstvellen door lauw water en leg ze op een vochtige keukenhanddoek. Leg wat vulling bovenaan op elk rijstvel. Plooi de zijkanten dicht en rol op als een sigaar. Herhaal met de overige ingrediënten.
    6. Frituur de rolletjes, niet te veel tegelijk, op 180°C tot ze licht goudgeel zijn. Serveer met zoetzure saus.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Brunch
    Overig
    Hapjes
    • 00:00
      -05:15
    • Lenterolletjes met vermout

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    2,85 €/l
    €2,85
    S2010022200005290000
  • Wok mix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    2,82 €/kg
    €1,69
    S2000020800272060000
  • Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981010200234940000
  • Rijstpapier
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    12,75 €/kg
    €2,55
    S2003052200118400000