Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLasagne met extra veel groenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
    A
  • Lasagne met extra veel groenten

Lasagne met extra veel groenten

door Ellen Charlotte Marie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Barbecue,Moederdag,Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Lasagne met extra veel groentenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 pastinaken
  • 2 selderstengels
  • 1 grote rode ui
  • 1/2 butternut (pompoen)
  • 125 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
  • 1 potje tomatenconcentraat
  • 8 vellen verse lasagnebladden
  • 4 dl water
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 kl currypoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • peper en zout
  • 4 dl rijstdrink
  • 2 el speltbloem
  • 1 dl olijfolie (voor de saus)
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 1 kl nootmuskaat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn | Gemalen | Bio
    37 gr
    55,41 €/kg
    €2,05
    S2021033000532240000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    99,74 €/kg
    €3,79
    S2009111608000020000
  • Zoete | aardappel | bulk | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021060700081880000
  • S2003051900001330000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 50 min kooktijd

    1. Hak de ui en pers de teentjes knoflook. Fruit ze in een grote pan met 5 el olijfolie op een zacht vuurtje.
    2. Schil de zoete aardappel, de butternut en de pastinaken en snijd ze in blokjes. Snijd ook de aubergine, de courgette, de selder en de champignons in blokjes.
    3. Stoof alle groenten nog 5 min aan in de pan bij de ui. Voeg alle kruiden, peper en zout toe, giet er het water bij en zet het deksel op de pan. Laat alles 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Voeg dan de blokjes gepelde tomaten en het tomatenconcentraat toe en laat nog 20 min verder garen.
    4. Maak de blonde roux: warm de olijfolie zachtjes op, bestuif met bloem en meng 1 min. Voeg geleidelijk en al roerend de rijstdrink toe. Meng met een garde tot een homogene saus. Voeg de specerijen toe, kruid met zout en peper en haal van het vuur.
    5. Verwarm de oven voor op 180°C.
    6. Bestrijk een ovenschaal lichtjes met olie. Giet er de helft van de groentesaus in, schik er 4 lasagnevellen bovenop en overgiet met een fijne laag saus. Maak nog 2 lagen en zet de lasagne 30 min in de oven.
    7. Werk af met gehakte bieslook en dien warm op.

    Kooktip

    • Niet-vegans kunnen er nog wat geraspte kaas opdoen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 358; energie (kCal): 86; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 544,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Barbecue,Moederdag,Veggie - minder dan 3€
    Hoofdgerecht,Diner,Lunch
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:10
      A
    • Lasagne met extra veel groenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn | Gemalen | Bio
    37 gr
    55,41 €/kg
    €2,05
    S2021033000532240000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    99,74 €/kg
    €3,79
    S2009111608000020000
  • Zoete | aardappel | bulk | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021060700081880000
  • S2003051900001330000