Lasagne Sole d’Italia
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Kids,Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g Parijse champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 g bereide tomatensaus Basilico
- 25 cl lichte verse room
- 14 lasagnevellen
- 10 sneden beenham 365
- 50 g geraspte parmesaan
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021100304010000
S2005092700113410000
F2015042100136700000
S2021040800534780000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op T°6 - 180°C.
- Snij de champignons in plakjes en stoof ze onder gesloten deksel in een grote braadpan met de olie.
- Bak ze dan, zonder deksel, op hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
- Meng de tomatensaus met de room. Verdeel een beetje van deze saus over de bodem van een ovenschaal en leg er 2 lasagnevellen op.
- Overgiet met saus, bedek met ham en bestrooi met enkele champignons.
- Leg er 2 lasagnevellen op en herhaal tot de ingrediënten opgebruikt zijn, eindig met een laag lasagnevellen.
- Schep er de resterende saus over, bestrooi met parmezaan en bak 25 min. in de oven.
- Serveer heel warm met een salade en knapperig brood.
Kooktip
Voeg vooral geen zout toe: de ham en de bereide saus bevatten er al voldoende!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 372; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 474,37
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021100304010000
S2005092700113410000
F2015042100136700000
S2021040800534780000
Laad nog 3 producten