Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 40 cl arachideolie
- 2 stengels bioprei
- 1 cm gemberwortel
- 8 hele gambas
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepels maïzena
- 2 stengels pijpajuin
- 1/2 theelepel pilipilipoeder
- 100 g rode paprika’s
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010022200005290000
S2002011100095490000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
S2003071600019680000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15
- Laat de gamba’s ontdooien. Hak de look en de gember fijn. Snij de rode paprika in blokjes en de pijpajuin in stukjes.
- Halveer de preiwitten in de lengte en snij ze dan in fijne reepjes. Stoom ze al dente in 8 minuten.
- Haal het darmkanaal ondertussen uit de gamba’s, wentel ze even in maizena en bak ze 2 minuten in hete arachideolie. Laat uitlekken.
- Warm 3 eetlepels arachideolie op in een wok om de look en gember al roerend 1 minuut lang te fruiten. Voeg de paprika, zout en pilipili toe. Bak nog 5 minuten, al roerend. Voeg de gamba’s en pijpajuin toe en sauteer 2 minuten (omscheppen).
- Serveer meteen met de gekruide preispaghetti.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010022200005290000
S2002011100095490000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
S2003071600019680000