Recept zoekresultatenKnolseldersoep met oesters
Delhaize logo
  • Knolseldersoep met oesters

Knolseldersoep met oesters

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Voorgerecht
Knolseldersoep met oesters

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 oesters
  • 1/4 knolselder
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aardappel
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g hazelnoten
  • 2 l groentebouillon
  • 2,5 dl druivenpitolie
  • 2 eetlepels boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • oesters | Fine de Norman | 12st
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2001012500249800000
  • Olie | Druivenpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999031700006390000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Gerooster hazelnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2021011500495150000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Pel de ui en de knoflook. Spoel het preiwit en snipper fijn samen met de ui en een teentje knoflook. Schil de knolselder en de aardappel en snijd beide in blokjes.
    2. Zet een grote pot op een middelmatig vuur met een lepel boter, de knolselder, de aardappel, het preiwit, de ui en de knoflook. Kruid met peper en zout en stoof de groenten gedurende 5 min.
    3. Giet de groentebouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen zodat alle groenten gaar zijn.
    4. Mix de soep fijn in de blender met een klontje boter zodat je een mooie witte en gladde soep krijgt. Kruid met peper en zout.
    5. Bereid ondertussen de waterkersolie. Houd 12 takjes waterkers apart voor de afwerking en mix de rest van de waterkers met een teentje knoflook en de druivenpitolie. Kruid met peper en zout en mix tot je een homogene groene olie krijgt.
    6. Open de oesters met een oestermes en haal ze eruit. Lepel de warme soep in de borden en schik 3 oesters in elk bord. Druppel er wat waterkersolie op en werk af met een takje waterkers en een beetje geraspte hazelnoten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 464; energie (kCal): 113; vetten (g): 11; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 739,7
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Overig
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • Knolseldersoep met oesters

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • oesters | Fine de Norman | 12st
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2001012500249800000
  • Olie | Druivenpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999031700006390000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Gerooster hazelnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2021011500495150000