Recept zoekresultatenKlassieke kerststronk met vanille en chocolade
Delhaize logo
C
Klassieke kerststronk met vanille en chocoladeC

Klassieke kerststronk met vanille en chocolade

Moeilijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 5 eieren
  • 175 g bloem
  • 125 g suiker (voor de biscuit)
  • 1 mespunt zout
  • 2,5 dl room (35% vetgehalte)
  • 300 g ‘Philadelphia Original’
  • 3 el suiker (voor de vulling )
  • 1 stokje vanille
  • 100 g chocoladeschilfers
  • enkele rode vruchten voor de afwerking (facultatief)
  • 5 eieren
  • 175 g bloem
  • 125 g suiker (voor de biscuit)
  • 1 mespunt zout
  • 2,5 dl room (35% vetgehalte)
  • 300 g ‘Philadelphia Original’
  • 3 el suiker (voor de vulling )
  • 1 stokje vanille
  • 100 g chocoladeschilfers
  • enkele rode vruchten voor de afwerking (facultatief)

Begin met koken

1 u + 10 min. baktijd + 3 u rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de biscuit. Splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem aan toe en meng tot een homogene massa.
3
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
4
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
5
Zet in de oven en bak 10 min. Haal de biscuit uit de oven en leg hem omgekeerd op een propere natte handdoek. Verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit 2 u tussen de 2 vochtige handdoeken rusten.
6
Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de eetlepels suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
7
Maak nu de kerststronk. Haal de bovenste handdoek weg en bestrijk de hele bovenkant van de biscuit met de helft van de crèmevulling. Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de chocoladeschilfers en eventueel met rood fruit.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de biscuit. Splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem aan toe en meng tot een homogene massa.
3
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
4
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
5
Zet in de oven en bak 10 min. Haal de biscuit uit de oven en leg hem omgekeerd op een propere natte handdoek. Verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit 2 u tussen de 2 vochtige handdoeken rusten.
6
Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de eetlepels suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
7
Maak nu de kerststronk. Haal de bovenste handdoek weg en bestrijk de hele bovenkant van de biscuit met de helft van de crèmevulling. Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de chocoladeschilfers en eventueel met rood fruit.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 812; energie (kCal): 194; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 13,4; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 494,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 812; energie (kCal): 194; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 13,4; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 494,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

2 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,18

Smeerkaas | LIGHT | Original

Philadelphia

Smeerkaas | LIGHT | Original

320 gr

€3,25

Vanille | 1 stokje

Vahiné

Vanille | 1 stokje

3 gr

€5,99

Chocolade | Puur | 70% | Bio | Fairtrade

Delhaize

Chocolade | Puur | 70% | Bio | Fairtrade

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,29

Bosvruchten

Delhaize

Bosvruchten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Totaal:
€17,59