Kipreepjes met honing en cashewnoten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g kipfilet
- 2 stengels prei
- 200 g sluimererwten
- 250 g basmatirijst
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 20 cl water
- 1/2 koffielepel Chinese vijfkruidenmix
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 3 eetlepels arachideolie
- 50 g cashewnoten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019081300042380000
S1971110500005800000
S2009032500149500000
S2015082000388060000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snij de kipfilets in reepjes, overgiet met 2 eetlepels sojasaus en laat rusten.
- Breng water in een steelpan aan de kook, voeg de sluimererwten toe en giet ze na 1 min. koken af. Spoel ze onder koud water.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de preiwitten in 3 stukken en vervolgens in staafjes.
- Rooster de cashewnoten in een wok zonder toevoeging van vetstof. Neem ze er uit, giet er de olie in en bak de kipreepjes op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze goudbruin zijn, de vijfkruidenmix en de groenten toe. Laat 2 min. bakken, nog altijd op vrij hoog vuur.
- Voeg de honing toe, het water, het halve verkruimelde bouillonblokje, 2 eetlepels sojasaus en het bindmiddel. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.
- Dien meteen op, bestrooid met cashewnoten. Serveer met de rijst.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 581; energie (kCal): 138; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 16,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 622,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019081300042380000
S1971110500005800000
S2009032500149500000
S2015082000388060000
Laad nog 4 producten