Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenlapje met bospaddestoelen
Delhaize logo
  • Kippenlapje met bospaddestoelen

Kippenlapje met bospaddestoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Kippenlapje met bospaddestoelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 appels (Granny Smith, renet)
  • 2 soeplepels arachide-olie
  • 400 g boschampignons
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 soeplepels fijne kruiden
  • 30 cl gevogeltefond
  • 4 kippenlapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    2,54 €/kg
    €2,29
    F2009121000332830000
  • Paddestoelen | Bruin | Gesneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020022800053180000
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Begin met koken

    1. Braad de gezouten en gepeperde kippenlapjes aan weerszijden 5 minuten bruin in warme boter. Houd ze warm. Blus de jus met de gevogeltefond. Verdeel de partjes appel in de braadpan en bak ze 3 minuten aan elke zijde: het vlees moet vast blijven. Haal ze uit de pan.
    2. Kuis de champignons. Pel en hak de sjalot fijn. Pel en pers het teentje knoflook.
    3. Fruit afzonderlijk de boschampignons 2 minuten op hoog vuur in hete olie. Kruid met zout en peper, voeg de geperste knoflook, de fijngehakte sjalot en de witte wijn toe en laat verder braden op matig vuur, tot elk spoor van vocht is verdampt.
    4. Snij de lapjes in reepjes. Neem de partjes appel en schik ze op warme borden. Warm de kippenreepjes 5 minuten op in de warme saus. Verdeel harmonisch de kippenreepjes en de champignons rond de schijfjes appel en garneer dit alles met fijne kruiden.
    5. Presenteer de saus apart en dien op met gebakken aardappeltjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kippenlapje met bospaddestoelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    2,54 €/kg
    €2,29
    F2009121000332830000
  • Paddestoelen | Bruin | Gesneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020022800053180000
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000