Kip crapaudine met mango
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 biokip
- 1 niet al te rijpe mango
- 50 g boter
- 1 rode peper
- 1 zakje 'Carribean rub’-kruiden
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800104400000
F2021022400077530000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de mango, snijd in blokjes en verdeel er de helft van over een grote ovenschaal.
- Been de kip uit: snijd om te beginnen het vlees in, aan weerskanten van de ruggengraat, en volg de borstkas met het mes tot het vlees volledig loskomt van het karkas. Breng de kip aan beide kanten op smaak met de kruidenmix en leg ze op de mangoblokjes, met de velkant naar boven. Bestrooi met klontjes boter en de rest van de mango.
- Bak 40 min. in de oven en overgiet regelmatig met het kookvocht. Bestrooi 5 min. voor het einde van de kooktijd met het gehakte pepertje.
Kooktip
Waar zijn die handjes? Steek ze uit de mouwen, want jullie gaan vandaag een smakelijke marinade bereiden. Erna mag je de kip er heeelemaaal mee insmeren, zodat ze nog meer smaak krijgt.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800104400000
F2021022400077530000
Laad nog 1 producten