Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKefta’s snel gemaakt
Delhaize logo
  • Kefta’s snel gemaakt

Kefta’s snel gemaakt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Kefta’s snel gemaakt

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 200 g merguez
  • olijfolie
  • zout
  • 1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
  • 500 g rundergehakt niet bereid
  • 1 ui
  • 3 eetlepels verse fijngehakte koriander
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Merguez | 100%  Lam Celtic
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 200 gr
    +/-17,99€/kg
    +/-€3,60
    F2014021100504910000
  • Gehakte biefstuk | Rund | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 350 gr
    +/-15,39€/kg
    +/-€5,39
    F1998040600511500000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie (voor 8 porties) in een braadpan op zacht vuur gedurende 5 min.
    3. Snij ondertussen de merguez open en doe de vulling in een schaal. Voeg het rundergehakt toe, de koriander (of munt), de ras-el-hanout, peper en zout. Doe er ook de ui bij en meng tot een homogene massa. Verdeel de bereiding in 2 ballen per portie en maak er worsten van.
    4. Leg de kefta’s op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze 8 min. in de oven. Laat afkoelen en steek ze per 2 op spiesen.
    5. Smeer de kefta’s lichtjes in met olijfolie en gril ze 5 min. op de barbecue.
    6. Serveer met taboulé, rauwkost en yoghurtsaus (tzatziki of andere).

    Kooktip

    Je kan het rundergehakt vervangen door lamsgehakt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Gluten vrij
    Barbecue
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kefta’s snel gemaakt

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Merguez | 100%  Lam Celtic
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 200 gr
    +/-17,99€/kg
    +/-€3,60
    F2014021100504910000
  • Gehakte biefstuk | Rund | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 350 gr
    +/-15,39€/kg
    +/-€5,39
    F1998040600511500000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000