Kefta met linzenPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h80/hea/9252087300126.jpg1 kg lamsgehakt1 rood pepertje1,5 teentjes knoflook1 sjalot10 g verse koriander20 g shoarmakruiden40 g verse muntblaadjes1 koffielepel komijnpoeder5 koffielepels kardemompeulen1 wortel1 takje selder400 g linzen5 gele paprika's5 dl yoghurt Greek style20 g bieslookpeper en zout
Bereid de linzen: laat ze uitlekken en spoel ze. Hak de bieslook en ½ van de verse muntblaadjes fijn.
Snijd de wortel, de selder en de gele paprika in zeer fijne brunoise en blancheer 5 min. Laat afkoelen en voeg bij de linzen. Kruid bij met peper en zout.
Pers 1/3 van de knoflook en voeg samen met 1/2 van de muntblaadjes bij de yoghurt. Kruid bij met peper en zout. Voeg de yoghurt toe aan de linzen en werk af met de bieslook.
Maak de kefta: snijd de sjalot, het rode pepertje, de verse muntblaadjes, de koriander en 2/3 van de knoflook fijn. Hak de kardemompeulen grof.
Meng dit door het lamsgehakt en voeg ook de droge kruiden toe: de shoarmakruiden, de gehakte kardemompeulen en het komijnpoeder. Meng goed met de handen.
Vorm langwerpige balletjes van het gehakt en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschotel. Bak ze 20 min. Draai ze halverwege om.
Dien de kefta koud of warm op met de linzensalade.
Kooktip
Je kunt er ook andere peulvruchten aan toevoegen, zoals kikkererwten, borlottibonen …
Vind je lamsgehakt iets te sterk smaken? Dan kun je ook half-om-half lams- en rundsgehakt gebruiken voor de kefta.