Recept zoekresultatenKalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas
Delhaize logo
  • Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas
    B

Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g kalkoenhaasjes
  • 12 sneden ontbijtspek
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 150 g verse kaas van het Chevridou-type
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Ontbijt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
    F2007103000571510000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij 3 sneden spek in 2 en leg ze, op een snijplank, naast elkaar in de vorm van een rechthoek.
    3. Leg een takje rozemarijn dwars in het midden.
    4. Leg er een kalkoenhaasje op, kruid met peper en zout, vouw het spek over het kalkoenhaasje.
    5. Maak zo de pakketjes en leg ze (met het rozemarijntakje naar boven) in een ovenschaal, lichtjes ingesmeerd met olie. Laat 30 min. in de oven bakken.
    6. Wanneer het vlees bijna klaar is, prak dan de verse kaas met een vork met het water in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook en meng.
    7. Neem de pakketjes uit de ovenschaal, verwijder het braadvet en giet er de saus in. Roer het aanbaksel los en breng op smaak.
    8. Serveer de kalkoenpakketjes meteen met de saus. Bestrooi met gehakte bieslook en dien op met verse deegwaren en enkele gebakken appelschijfjes en/of prinsessenbonen.

    Kooktip

    • Je kan alles op voorhand bereiden en het vlees met de saus opwarmen in een diepe pan met deksel.
    • Je kan voor voor 4 porties 4 kleine kalkoenhaasjes kopen, of 2 grote gehalveerde.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 570; energie (kCal): 136; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 18,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 396,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag,Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Ontbijt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
    F2007103000571510000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000