Kalkoengebraad tandoori, gewokte sluimererwten en basmatirijst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 gebraad van kalkoenborstfilet (niet opgebonden +/- 750 g)
- 2 eetlepels tandoori currypasta
- 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
- 400 g sluimererwten
- 250 g basmatirijst
- 1 ui
- 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
- enkele takjes verse koriander
- 2 eetlepels arachideolie
- peper
- zout
- boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082000995010000
S2021021000507870000
S1971110500005800000
F2021022400077540000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 45 min baktijd
- Bind het gebraad op. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een kleine kookpot en bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in. Neem het er uit en fruit de gesnipperde ui 5 min. in dezelfde kookpot.
- Verdun de tandooripasta door er geleidelijk aan 25 cl warm water bij te doen. Giet in de kookpot, voeg ook de yoghurt toe. Leg het gebraad in de saus, dek af en laat 45 min. sudderen op heel zacht vuur, draai het vlees af en toe om.
- Kook de rijst (zie verpakking) gaar, evenals de sluimererwten op de manier van uw keuze (kokend water of stomen). Bak de sluimererwten dan 1 min. in eetlepel olie op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Neem het gebraad uit de kookpot en snij het in plakken. Bind de saus met het express bindmiddel, breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte koriander toe.
- Serveer meteen met de rijst en de sluimererwten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082000995010000
S2021021000507870000
S1971110500005800000
F2021022400077540000
Laad nog 4 producten