Recept zoekresultatenKalfsmedaillons met champignons en porto, coppachips
Delhaize logo
  • Kalfsmedaillons met champignons en porto, coppachips

Kalfsmedaillons met champignons en porto, coppachips

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Kalfsmedaillons met champignons en porto, coppachips

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g dikke kalfsmedaillons
  • 90 g boter
  • 8 sneetjes coppa
  • 2 sjalotten
  • 500 g bruine champignons
  • 2 dl rode porto
  • 2 verse bruine kalfsfond (2,2dl)
  • 150 g cranberries
  • 1 el kristalsuiker
  • verse oregano

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalfsfricassee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 550 gr
    +/-19,09€/kg
    +/-€10,50
    F2019052300038430000
  • Copparolletjes met roomkaas en vijg
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    70 gr
    42,86 €/kg
    €3,00
    F2018040400014970000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2015060500309010000
  • F2017062900001940000
  • Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.
    37,5 cl
    11,07 €/l
    €4,15
    S1997103000234030000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013690000
  • Kruiden | Oregano
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    30 gr
    191,67 €/kg
    €5,75
    S2021012800502250000
  • Reeds in je keuken
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Hak de sjalotten en snijd de champignons in 2. Houd apart.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kalfsmedaillons kort goudbruin in een sauteerpan met 20 g hete boter. Kruid ze met peper en zout. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Schik de medaillons op de ovenplaat, leg er de sneetjes coppa rond en schuif 5 à 10 min in de oven (naargelang de dikte van de medaillons). Houd de coppa in het oog: hij moet knapperig worden, maar mag niet aanbranden.
    3. Voeg 20 g boter toe in de sauteerpan, samen met de sjalotten en de champignons. Fruit ze 5 min op een matig vuurtje. Giet er de porto en de kalfsfond bij en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Haal van het vuur en meng met 40 g koude boter in blokjes. Breng verder op smaak.
    4. Stoof de veenbessen met de suiker en de rest van de boter, tot ze lichtjes gerimpeld zijn.
    5. Serveer het kalfsvlees met de coppachips, de veenbessen en de champignonsaus. Werk af met oregano en geef er rösti’s bij.

    Tip: Bestel een groot stuk kalfsfilet van 700 à 800 g en snijd het zelf in 4 medaillons. Ze zullen dikker zijn dan de medaillons uit de slagerijafdeling.


    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kalfsmedaillons met champignons en porto, coppachips

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalfsfricassee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 550 gr
    +/-19,09€/kg
    +/-€10,50
    F2019052300038430000
  • Copparolletjes met roomkaas en vijg
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    70 gr
    42,86 €/kg
    €3,00
    F2018040400014970000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2015060500309010000
  • F2017062900001940000
  • Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.
    37,5 cl
    11,07 €/l
    €4,15
    S1997103000234030000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013690000
  • Kruiden | Oregano
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    30 gr
    191,67 €/kg
    €5,75
    S2021012800502250000
  • Reeds in je keuken
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000