Recept zoekresultatenKalfsgebraad met jagerssaus, kroketjes en witloofsalade
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad met jagerssaus, kroketjes en witloofsalade
    A

Kalfsgebraad met jagerssaus, kroketjes en witloofsalade

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Kalfsgebraad met jagerssaus, kroketjes en witloofsaladeA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 100 g amandelschilfers
  • 2 el notenolie
  • peper en zout (voor de salade)
  • 1 scheutje Xérèsazijn
  • 200 g gekookte kastanjes
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 bosje waterkers
  • 2 stronkjes witloof
  • peper en zout (voor de amandelkroketjes)
  • 1 klontje boter (voor de amandelkroketjes)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1,3 dl water
  • 100 g bloem (voor de amandelkroketjes)
  • 500 g aardappelen
  • 1 kg kalfsgebraad
  • 4 eieren
  • peper
  • 4 g boter
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl bruine fond
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem
  • 150 g verse zilveruitjes
  • 300 g Parijse champignons
  • 200 g gezouten spek

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Walnotenolie | Zuiver

Taste of Inspirations

Walnotenolie | Zuiver

25 cl

€5,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Gebraad | Kalf

Delhaize

Gebraad | Kalf

2 × +/- 500 gr

+/-€22,00

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Arniston Cs  Rood

South Africa

Arniston Cs Rood

75 cl

€5,99

Fond | Rund

Fundo

Fond | Rund

20 cl

€3,79

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€79,56

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u + 25 min baktijd (1 kg vlees)

  1. Begin met de kroketjes: schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, laat ze uitlekken en pureer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Breng het water aan de kook met 1 klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is en meng goed onder elkaar.
  3. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe nadat het andere volledig is opgenomen in het beslag. Voeg de puree en de amandelschilfers toe en laat afkoelen.
  4. Bereid het vlees en de saus: leg de zilveruitjes op voorhand in heet water, zo pellen ze gemakkelijker. Verhit 1 klontje boter in een pan, kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout en laat kleuren.
  5. Leg het stuk vlees in een braadslede, voeg 1 extra klontje boter toe en schuif de braadslede in een voorverwarmde oven van 180°C voor 25 min.
  6. Pel de zilveruitjes, snijd de champignons in 4 en het spek in reepjes. Kleur de zilveruitjes aan in een pan met 1 klontje boter, bestrooi met suiker en voeg het spek en de champignons toe.
  7. Blus met rode wijn. Laat inkoken met de bruine fond, de tijm en de laurierblaadjes. Bereid ondertussen de beurre manié: meng de bloem met 1 klontje boter en voeg voorzichtig toe aan de saus. Kruid met peper en zout en houd warm.
  8. Haal het kalfsgebraad uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
  9. Bereid de salade: snijd het witloof in de lengte in 2 en verwijder de kern. Doe de blaadjes in een kom. Snijd de kastanjes in stukjes en meng met de gedroogde veenbessen en het witloof. Spoel de waterkers onder koud stromend water en verwijder de grootste steeltjes. Meng onder de salade en breng op smaak met notenolie, Xérèsazijn en peper en zout.
  10. Verwarm de friteuse op 180°C, neem 2 lepels en maak ovale balletjes van het aardappelbeslag. Bak ze ± 4 min, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  11. Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Werk af met de saus, de salade en enkele denaardappeltjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 956,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 956,33
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht
  • Kalfsgebraad met jagerssaus, kroketjes en witloofsalade
    A

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Walnotenolie | Zuiver

Taste of Inspirations

Walnotenolie | Zuiver

25 cl

€5,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Gebraad | Kalf

Delhaize

Gebraad | Kalf

2 × +/- 500 gr

+/-€22,00

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Arniston Cs  Rood

South Africa

Arniston Cs Rood

75 cl

€5,99

Fond | Rund

Fundo

Fond | Rund

20 cl

€3,79

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€79,56