Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie
Delhaize logo
  • Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie
    A

Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 pastinaken
  • 200 g shiitakes
  • 2 grote aardappelen
  • 40 g gepelde hazelnootjes
  • 10 cl hazelnootolie
  • 5 cl citroensap
  • 30 cl melk
  • 100 g boter (voor het fruiten)
  • 100 g boter (voor het bakken)
  • 50 g platte peterselie
  • 20 g paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • zout
  • 1 el wittewijnazijn
  • 600 g koningskabeljauw filets

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Sap | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100324700000
  • Begin met koken

    1. Kook de geschilde en in stukjes gesneden pastinaken in kokend water of stoom ze. Laat uitlekken en meng met de melk, het citroensap en het zout.
    2. Doe de peterselie, de hazelnoten, het paneermeel, de olijfolie en de look in het bakje van de snijmachine. Blijf snijden tot je een pesto krijgt en kruid naar smaak.
    3. Fruit boter, voeg er citroensap en de hazelnootolie aan toe. Kruid af naar smaak.
    4. Maak aardappelbolletjes met een aardappellepeltje en bak ze goudbruin in boter op een zacht vuurtje. Werk af met zout.
    5. Bak de shiitake in boter en giet er azijn over. Kruid af.
    6. Zout de kabeljauw, laat hem 10 min rusten en spoel hem af met koud water. Bak hem vervolgens in een pan met boter op een zacht vuurtje.
    7. Snij de kabeljauw in stukjes, verdeel die over de borden en voeg de pastinaakpuree, de pesto, de shiitake en de aardappelen toe. Giet er een beetje hazelnootboter over en garneer eventueel met peterselie.

    Kooktip

    Om te vermijden dat de kabeljauw te veel water afgeeft op het bord, strooi je er best zout over voor jehem klaarmaakt. Wacht 5 à 10 min (volgens zijn gewicht) en spoel dan af. Vervolgens kun je hem bakken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 712; energie (kCal): 171; vetten (g): 12,4; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1352,95
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Sap | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100324700000