In rode wijn gepocheerde peer
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 2 el honing
- 4 korrels Sechuanpeper
- 4 peren
- 30 cl rode wijn
- 5 takjes verse munt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005090800094310000
F2021102100089360000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2014120800218410014
F2021022500077550000
Begin met koken
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Leg ze in een steelpan met de honing, de peper en 15 cl water. Laat koken op matig vuur totdat de peren mals zijn, waarbij je de peren regelmatig omdraait (indien nodig mag je een beetje water toevoegen).
- Kook ondertussen de rode wijn met de takjes munt tot de helft in. Haal de munt eruit en doe de basterdsuiker erbij.
- Schik op elk bord een gepocheerde peer en giet daarrond de saus met rode wijn en munt.
Kooktip
- Afhankelijk van het seizoen kan je dit dessert warm of koud opdienen.
- Een gezond extraatje:
Een dessert zonder een grammetje vet, om baat te vinden bij de antioxidantia van het fruit, de kruiden en de wijn, zonder de calorieën van de alcohol, die verdampt.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005090800094310000
F2021102100089360000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2014120800218410014
F2021022500077550000