Ice cream spring rolls met ananas
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 600 g kleine ananas
- 1/2 limoen (zeste)
- 10 g geraspte kokosnoot
- 30 g geroosterde en gezouten pinda’s
- 6 vellen de riz
- 25 dl roomijs amandelmelk
- 15 g verse korianderblaadjes
- 1 limoen (sap en zeste) (voor het dipsausje)
- 30 g suiker
- 1 eetlepel water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077540000
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 2 u vriestijd
- Maak eerst het dipsausje: verwarm het water en de suiker 5 min. in een pannetje op een middelhoog vuur. Het moet een siroop worden, maar mag niet bruin worden. Voeg er het limoensap bij en laat nog 2 min koken. Laat het afkoelen en voeg de limoenzeste toe.
- Schil de ananas en snijd deze in driehoekige blokjes. Verscheur de korianderblaadjes.
- Hak de pinda’s fijn en gril de kokosrasp in een droge antikleefpan.
- Leg alle ingrediënten klaar. Laat een vel rijstpapier 10 sec. weken in een kom lauw water en leg het op een schone handdoek. Plaats in het midden 2 bollen ijs, enkele blokjes ananas, korianderblaadjes, wat geraspte kokosnoot, fijngehakte pinda’s, de limoenzeste en enkele druppels van het dipsausje.
- Vouw en rol voorzichtig dicht, waarbij je begint aan de zijkanten.
- Vries de spring rolls 2 u in. Dien op met de dipsaus.
Kooktip
Dompel het rijstpapier maar kort in het water zodat het niet te zacht wordt.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077540000