Hummus van zoete aardappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Gluten vrij
Kids
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g kikkererwten
- 200 g zoete aardappelen
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 citroen (het sap)
- 5 koffielepels komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje Espelettepeper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012390000
S2015021900015990000
S2010100400116770000
F2021060700081880000
Laad nog 2 producten
Serveer met
- S2010021800240430000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. kooktijd
- Kook de zoete aardappelen in de schil gedurende 15 min. in kokend water. Laat ze afkoelen. Schil ze en snijd ze in blokjes.
- Mix de zoete aardappelen samen met de kikkererwten, 3 el van het sap van de kikkererwten, de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de Espelettepeper en het komijnpoeder. Mix goed en breng op smaak.
- Dien op met rauwe groentestaafjes of met fruit (bijv. schijfjes appel, peer, perzik of aardbeien).
Kooktip
Kook de zoete aardappelen in de schil zodat ze niet te veel water opslorpen.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Kids
Overig
Andere
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012390000
S2015021900015990000
S2010100400116770000
F2021060700081880000
Laad nog 2 producten
Serveer met
- S2010021800240430000