Recept zoekresultatenHuisgemaakte yoghurt
Delhaize logo
 • Huisgemaakte yoghurt
  B

Huisgemaakte yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Dessert
Huisgemaakte yoghurtB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 1 l volle biomelk
 • 150 g volle bioyoghurt

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. (+ 1 nacht rusten + 4 u in de koelkast)

 1. Verwarm de oven voor op 45°C.
 2. Giet de melk in een kookpot en verwarm langzaam tot 45°C.
 3. Giet de yoghurt in een kom en meng met een beetje melk. Giet de yoghurt dan in de kookpot met melk en roer met een houten lepel.
 4. Giet de bereiding in yoghurtpotjes en sluit ze af. Zet de potjes in een ovenschotel en zet die 2 uur in de oven. Doe de oven uit en laat de yoghurt een nacht rusten zonder de ovendeur te openen.
 5. Zet de potjes yoghurt in de koelkast en laat 4 uur rusten.

Kooktip

De melkfermenten worden actief tussen 43°C en 45°C. Schaf je dus zeker een keukenthermometer aan als je geen yoghurtmachine hebt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 269; energie (kCal): 64; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 4,8; vezels (g): 0; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 92,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert
 • Huisgemaakte yoghurt
  B