Homemade tomatensaus met kruiden
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,7 kg coeur de boeuftomaten
- 1 dl olijfolie
- 4 takjes verse kruiden naar keuze: tijm, laurier, oregano, rozemarijn, basilicum …
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. kooktijd (+ 45 min. afkoelingstijd)
- Snijd de tomaten lichtjes in kruisvorm in en dompel ze 1 min in een grote kookpot kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze (het vel komt vanzelf los). Ontpit ze en snijd ze in blokjes.
- Doe ze in een sauteerpan met de olie, het gekozen kruid, zout en peper. Druk aan en bedek met een vel bakpapier, dat je aan de oppervlakte vasthecht. Kook 10 min op een matig vuurtje.
- Giet in gesteriliseerde bokalen en volg de stappen in punt 3 van het recept hierboven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 74; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 321,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Lunch,Diner
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S2019081300291230000