Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5
Ingrediënten voor 2 Porties
- 2 pastinaken
- 1 hoevekip
- keukenkoord om te binden
- 4 eetlepels tuinbonen
- 2 lente-uitjes
- 1/2 l room
- 1 l melk
- 2,5 l kippenbouillon
- 1 bosje verse dragon
- 200 g boter
- 8 g spruiten
- 8 girollen of champignons
- 200 g panko (Japans broodkruim)
- 200 g fijne spekreepjes
- 1 pakje puree Wout Bru
- 1 bosje verse bieslook
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
Bind de kip op en laat ze gedurende 35 minuten in 2 liter hete kippenbouillon om pocheren. Blancheer al de groene groenten in gezouten water en laat afkoelen in ijskoud water. Bak de spekreepjes in een pan en laat vervolgens drogen in een voorverwarmde oven op 180°. Hak ze vervolgens fijn en mix met de panco. Snij de pastinaak in stukjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn. Mix in de blender tot een puree. Neem 1/2 liter kippenbouillon en kook die in met de verse dragon, peper en zout tot de gewenste dikte. Haal de kip uit de bouillon en snij het wit ervan af, snij mooi in gelijke stukken en bak vervolgens op de velkant.
Afwerking
Versier het bord met een stukje kip, doe de crumble erop, smeer met de platte kant van een eetlepel een beetje van de pastinaakcrème op het bord, leg de groentjes erbij en nappeer met de saus. Serveer met de puree van Wout Bru.