Recept zoekresultatenHoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek
Delhaize logo
  • Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

door Wout Bru

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 pastinaken
  • 1 hoevekip
  • keukenkoord om te binden
  • 4 eetlepels tuinbonen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 l room
  • 1 l melk
  • 2,5 l kippenbouillon
  • 1 bosje verse dragon
  • 200 g boter
  • 8 g spruiten
  • 8 girollen of champignons
  • 200 g panko (Japans broodkruim)
  • 200 g fijne spekreepjes
  • 1 pakje puree Wout Bru
  • 1 bosje verse bieslook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • S2009032500149500000
  • Melk | Volle | Belgische
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Begin met koken

    Bind de kip op en laat ze gedurende 35 minuten in 2 liter hete kippenbouillon om pocheren. Blancheer al de groene groenten in gezouten water en laat afkoelen in ijskoud water. Bak de spekreepjes in een pan en laat vervolgens drogen in een voorverwarmde oven op 180°. Hak ze vervolgens fijn en mix met de panco. Snij de pastinaak in stukjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn. Mix in de blender tot een puree. Neem 1/2 liter kippenbouillon en kook die in met de verse dragon, peper en zout tot de gewenste dikte. Haal de kip uit de bouillon en snij het wit ervan af, snij mooi in gelijke stukken en bak vervolgens op de velkant.

    Afwerking
    Versier het bord met een stukje kip, doe de crumble erop, smeer met de platte kant van een eetlepel een beetje van de pastinaakcrème op het bord, leg de groentjes erbij en nappeer met de saus. Serveer met de puree van Wout Bru.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • S2009032500149500000
  • Melk | Volle | Belgische
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000