Hinde, gratin dauphinois met kruidenpaneermeel en pruimenchutney

Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 600 g filetgebraad van ree
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 sinaasappel
- 1 zakje verse bruine kalfsfond
- 20 g boter
- 1 el olijfolie
- 600 g vastkokende aardappelen (voor de gratin dauphinois)
- 2 dikke sneetjes oud brood (voor de gratin dauphinois)
- 4 dl volle melk (voor de gratin dauphinois)
- 40 g boter (voor de gratin dauphinois)
- 1 teentje knoflook (voor de gratin dauphinois)
- 4 takjes tijm (voor de gratin dauphinois)
- 4 takjes rozemarijn (voor de gratin dauphinois)
- 4 takjes oregano (voor de gratin dauphinois)
- 600 g rode pruimen (voor de chutney)
- 3 uien (voor de chutney)
- 1 sinaasappel (voor de chutney)
- 150 g kristalsuiker (voor de chutney)
- 8 cl rijstazijn (voor de chutney)
- 3 teentjes knoflook (voor de chutney)
- 5 cm gember (voor de chutney)
- 600 g filetgebraad van ree
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 sinaasappel
- 1 zakje verse bruine kalfsfond
- 20 g boter
- 1 el olijfolie
- 600 g vastkokende aardappelen (voor de gratin dauphinois)
- 2 dikke sneetjes oud brood (voor de gratin dauphinois)
- 4 dl volle melk (voor de gratin dauphinois)
- 40 g boter (voor de gratin dauphinois)
- 1 teentje knoflook (voor de gratin dauphinois)
- 4 takjes tijm (voor de gratin dauphinois)
- 4 takjes rozemarijn (voor de gratin dauphinois)
- 4 takjes oregano (voor de gratin dauphinois)
- 600 g rode pruimen (voor de chutney)